суботу, 3 грудня 2011 р.

Молодь при владі!

У березні 2012 року молодіжними організаціями України, за сприяння Верховної Ради та Президента України очікується проведення
компанії з лобіювання молодіжного законодавства, а саме
Перше всеукраїнське Моделювання Верховної Ради України.

 Захід спрямований на розробку та обговорення актуальних для молоді законопроектів, які покликані вирішити найгостріші неврегульовані питання в молодіжній політиці.
Головною ціллю проекту є лобіювання вирішення сучасних молодіжних проблем та розгляд напрацьованих законопроектів Верховною Радою України.
Проект складається з ряду етапів, які включають в себе обговорення законопроектів та напрацювання пропозицій до них на місцях (в регіонах), на базі молодіжних громадських організацій, Форуму представників МГО та ВНЗ, Моделі Верховної Ради України та парламентських слухань у Верховній Раді України.
Головною метою даного проекту є:
·        Сприяння діалогу молоді та влади;
·        Активізації молодіжного громадського руху;
·        Лобіювання інтересів української молоді;
·        Залучення молодого покоління до законотворчої діяльності;
·        Підвищення практичних навичок у сфері правозастосовчої діяльності молодих правників.
Проект обіцяє набути статусу наймасштабнішого з проведених на теренах України за всю історію, так як досі на Україні не було досвіду проведення аналогічних заходів.



У рамках проекту будуть проведені такі заходи:
Серія круглих столів із обговорюваного законопроекту, основною метою яких є залучення до роботи всіх регіонів України.
Модель Верховної Ради України – це імітаційне моделювання законодавчої діяльності українського парламенту, навчально-рольовою грою, спрямованою на умовне відтворення законодавчої роботи Верховної Ради України.
Ця конференція буде найбільшою із проведенихза всю історію України. У ході проведення Моделі відбудеться дискусія між кращими представниками студентства України, а також будуть проведені мастер-класи відомих політиків та громадських діячів.
Форум представників молодіжних організацій та ВНЗ з усієї України на тему:«Взаємодія молоді та влади в Україні». Головна ціль Форуму – це досягнення єдиної позиції, щодо обговорюваних законопроектів всіх представників молодіжних організацій України та представників вузів. Учасниками даного форуму стануть:Народні депутати України; Представники Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України; Представники молодіжних організацій з всієї України; Представники студентського самоврядування; Компетентні експерти.
Парламентські слухання на тему: «Сучасні проблеми молодіжної політики в Україні». Ці парламентські слухання будуть проходити зокрема й в НАУ!!!

В оргкомітет проекту входять:
·         STUDENT.UA - Григоришин Роман ,Боришкевич Олександр
·        «Ліга студентів» Асоціації правників України
Патій Юлія, Стоцька Наталія;
·        АІГС «Діалог з владою» - Павленко Юлія;
·         ГК «Молодіжна варта» - Олександр Солонтай;
·        Фундація Регіональних Ініціатив  ;
·        Молодіжний національний конгрес – Кішка Іван;
·        «Батьківщина молода» - Одарченко Катерина , Літовко Валерія;
·        Молодіжна дипломатична ініціатива – Діденко Дмитро;
·        Студпарламент КНУ ім. Т.Шевченка – Везелєв Євген;
·        Студентське наукове товариство НУ
«Одеська юридична академія» - Наконечний Андрій;
·        ELSA Kyev – Вознюк Надія;
·        Молодий Народний Рух України – Захарченко Олексій;
·        Молодіжна альтернатива;
·        Союз Азербайджанської молоді – Гусейназе Джавід;
·        КМОРС – Голембіовська Анне;
·        Покоління 2020. UA
Перше Всеукраїнське моделювання Верховної Ради України стане першою цеглиною для молоді на шляху розбудови незалежної демократичної держави. Він покликаний розширити уявлення молодого покоління про основні важелі побудови та управління державою не тільки на теоретичному, а й на практичному рівні. Відкрити ті двері, які раніше були сховані за багатьма замками. Досвідчені спікери спробують поглибити розуміння своїм наступникам, відкриті не тільки головні секрети успіху, але й найпотаємніші двері в коридорах влади.

Немає коментарів:

Дописати коментар